HAJDUK IMA 100.000 ČLANOVA Pogledajte tko su klubovi s najvećim brojem članova u svijetu

Hajduk se na svojim službenim stranicama pohvalio kako je ostvario brojku od 100.000 članova. S Poljuda su poručili kako je u službene knjige upisan i jubilarni 100.000. član, što je brojka kakvu klub dosad nikada u povijesti nije ostvario.

“Od svog osnutka prije 112 godina do danas Hajduk je uvijek bio svoj i poseban. Takvima su ga činili oni koji su ga osnovali, oni koji su u njega vjerovali i koji su ga u stopu pratili, s njim živjeli i za njega disali kroz duga desetljeća”, poručili su iz Hajduka.

Time je Hajduk jedini hrvatski klub s tolikom podrškom, ali je broj od 100.000 članova koji plaćaju članarinu vrlo respektabilan i u europskim i svjetskim razmjerima.




Toliko članstvo, naime, imaju samo najveći klubovi, koji nerijetko dolaze iz zemalja s više od 50 milijuna stanovnika.

Izdvojili smo 10 svjetskih nogometnih klubova s najvećim brojem članova koji plaćaju članarinu.

Na vrhu ljestvice je njemački Bayern München. Važno je naglasiti da Njemačka ima sličnu organizaciju klubova kao i Hrvatska i da navijači koji plaćaju članarinu imaju pravo donositi odluke u klubu poput biranja vodstva, što je slučaj i u Hajduku.




Bayern München ima 293.000 članova

Bayern München ima najviše članova u cijelom svijetu, ali igra u gradu koji ima više stanovnika nego cijela Hrvatska.

Benfica iz Portugala ima 230.000 članova


Portugal je mala zemlja, s oko 10 milijuna stanovnika, pa su čak dva njena nogometna kluba na ovoj listi jer je nogomet najpopularniji sport. Estádio da Luz, na kojem Benfica igra, se smatra jednim od najstrašnijih stadiona na svijetu.

Barcelona ima 223.000 članova

Svi znaju da su Katalonci vrlo entuzijastični kada je riječ o njihovoj tradiciji i simbolima. Stoga nitko nije iznenađen vidjeti Barcelonu na ovom popisu, s više od 223 tisuće članova. Ipak Barcelona je jedan od najpoznatijih i najboljih svjetskih nogometnih klubova.

Boca Juniors iz Argentine ima 206.000 članova

S više od 206 tisuća članova, Boca Juniors je jedan od najvećih klubova u Južnoj Americi. To je jedan od klubova u Argentini s najduljom tradicijom. U Boca Juniorsima su rođene najveće nogometne zvijezde. La Bambonera, Bocin stadion, kultni je dio nogometne povijesti.

Vasco da Gama iz Brazila ima 176.000 članova

S važnom poviješću u brazilskom nogometu, Vasco da Gama jedan je od najomiljenijih klubova u zemlji sambe i nogometa.

Sporting iz Portugala ima 160.000 članova

Sporting iz Lisabona već duže vrijeme nema trofej pa je tu poveznica s Hajdukom. Ipak, njegova baza obožavatelja održava svoju strast prema klubu. Lavovi, kako im tepaju, imaju klubove i u širokom spektru drugih sportova što održava njihovu atraktivnost, ali i pridonosi zadovoljstvu članova.

Schalke 04 iz Njemačke ima 155.000 članova

Kada razmišljate o Bundesligi, Schalke 04 možda nije prvi ili drugi klub koji vam padne na pamet. Ipak, klub iz Gelsenkirchena jedan je od najpopularnijih u Njemačkoj, s više od 155 tisuća članova.

River Plate iz Argentine ima 155.000

To je jedan od najvećih klubova u Južnoj Americi, vrlo je popularan i uspješan pa se može pohvaliti s četiri Copas Libertadores.

Borussia Dortmund ima 154.000 članova

Svima je poznat poznati “žuti zid” u Signal Iduna Parku. Iako je Bayern München dominantna sila u Bundesligi, Borussia Dortmund ima najspektakularniju bazu navijača na svijetu. Borussia je poseban klub i zbog svojih navijača.

Manchester United ima 150.000 članova

Crveni vragovi suočavaju se s izazovnim vremenima već nekoliko godina, ali još uvijek su moćni i podržavaju ih milijuni nogometnih navijača diljem svijeta.

 

 

Pročitajte još