PET DANA DO EURA U novogodišnjoj noći neće raditi usluga roaminga, pozivi i poruke da

Sudeći prema obavijesti javnosti koju su ususret prelasku s kune na euro poslala tri hrvatska telekom operatera u novogodišnjoj ćemo noći nesmetano moći slati poruke i primati pozive, internet bi nam trebao biti dostupan na mobilnim telefonima. Ipak, u noći na Novu godinu i prvim danima 2023. neke telekom usluge neće biti dostupne.

Na HT-u se neće moći nadoplatiti bon

Korisnici Hrvatskog telekoma (HT) radi konverzije cijena iz kuna u euro od 21 sat 31. Prosinca 2022. do 23.59 1. siječnja 2023. neće moći pristupiti web shopu niti aplikacijama Moj Telekom te neće moći aktivirati opcije uključujući roaming niti kupovati HT usluge niti nadoplatiti bon, ali kažu da će pozivi, poruke i internet raditi nesmetano.

A1 Hrvatska trebat će kako obavještavaju više vremena za prilagodbu na euro pa kažu da će ažuriranje njihova sustava trajati od 31. prosinca 2022. u 21 sat do 3. siječnja u 23.59. Također neće biti moguća kupnja na njihovu web shopu niti aktivacija roaminga kao ni pristup aplikacijama dok će mreža neometano raditi.




Telemach planira ažurirati sustav do 6. siječnja do kada će trajati nadogradnja sustava za pretplatnike.

Tarife se neće moći mijenjati dva dana

Tijekom tih radova u svim kanalima neće biti moguće uključivanje i isključivanje tarifnih paketa i opcija poput roaming paketa i podatkovnih paketa kao niti novih usluga. Korisnicima su savjetovali da sve promjene u svojem pretplatničkom paketu koje žele naprave do 30. prosinca 2022., a iz HT-a i A1 da to učine do 1. siječnja.

Uz otežan pristup uslugama telekom operatera u novogodišnjoj noći neće raditi online i mobilno bankarstvo banaka zbog prelaska na euro koje bi se nakon konverzijskog vikenda trebalo normalizirati.




Telekom Telemach Hrvatska korisnike svoje mobilne mreže obavijestio je pak da će se zbog uvođenja eura u razdoblju od 31. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023. odvijati nadogradnja sustava za Telemach pretplatnike. Tijekom tih radova u svim kanalima neće biti moguće uključivanje i isključivanje tarifnih paketa i opcija (npr. roaming paketi, data paketi) te kupovina dodatnih sadržaja.

Iz Telemacha savjetuju korisnike da sve potrebne izmjene na pretplatničkom broju izvrše najkasnije do 30. prosinca, dok iz HT-a i A1 napominju da potrebne kupnje i aktivacije učine prije 1. siječnja odnosno na vrijeme.


Pročitajte još